Arama...

Bebek Ürünleri İnceleme

Baby’s Green Ürünleri İnceleme

Paylaş

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Pişik Kremi

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Pişik Kremi ??‍♀️
?ICEA ve The Vegan Society organik sertifikalarına sahip bir ürün.
?Krem içeriğinde Organik tarımla elde edilen 3 bileşen var; Shea Butter, Aloe Vera ve Portakal Yağı.
?Poly Glyceryl-3 Diisostearate ve alerji yapabilen Phenoxyethanol kullanımı kısıtlı maddelerden.
?Coco-Glycerides ve Panthenol gizli güvenli konsantrasyon limiti olan bileşenler.
?Zinc Oxide in de alerji yapabilme riski var.
?Poly Glyceryl-2 di polyhydroxycitrate yine Dehymuls PGPH isminde ticari bir ürün sanırım. Pek fazla araştırma bulamadım bunun hakkında.
?Gliserin ise bitkisel.

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Biberon Temizleyici

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Biberon Temizleyici ??‍♀️
?Ürün toplam bileşiminin %10’u organik tarım kaynaklı, %99,5’i doğal kaynaklıymış.
?Ürün içeriğindeki hammaddeler, ambalaj ve üretim süreçleri Ecocert ve Vegan Society standartlarına uygun olarak onaylanmış.
?Hammaddelerin Hindistan Cevizi yağı ve Nişastadan elde edildiği belirtilmiş.
?İçeriğin şu kısmına yine yorum yapmamız zor; 5-15 % Aniyonik Aktif (Hindistan cevizi Yağı), <%5 Noniyonik Aktif (Şeker Tensidi), <%5 Amfoterik Aktif.
?5-15% Organik Aloe Vera.
?Gliserin için bitkisel uyarısı yok.
?Sodium Hydroxymethyl Glycinate; kanserojen Formaldehit oluşturarak çalışan antimikrobiyal, koruyucu bir madde. Toksik, alerji ve kanserle ilişkili. Bu konuda detaylı bilgiyi firmadan almak lazım tabi.

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Bebek Çamaşır Temizleyici-Kokusuz

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Bebek Çamaşır Temizleyici-Kokusuz ??‍♀️
?Ürün toplam bileşiminin %10’u organik tarım kaynaklı, %97,1’i doğal kaynaklıymış.
?Ürün içeriğindeki hammaddeler, ambalaj ve üretim süreçleri Ecocert ve Vegan Society standartlarına uygun olarak onaylanmış.
?Hammaddelerin Hindistan Cevizi yağı ve Nişastadan elde edildiği belirtilmiş.
?İçerik şöyle; 5-15 % Noniyonik Aktif (Şeker Tensidi), 5-15 % Aniyonik Aktif (Hindistan cevizi Yağı), 5-15 % Organik Aloe Vera, <%5 Bitkisel Sabun, Sodium Hydroxymethyl Glycinate, Trisodium Salt of Methylglycineacetic Acid, Su.
⚠️Aktif maddelerin içeriğini yasal olarak açıklamak zorunda olmadıkları için yorum yapmamız zor.
Sadece iki maddeye bakabiliyoruz:
?Sodium Hydroxymethyl Glycinate; kanserojen Formaldehit oluşturarak çalışan antimikrobiyal bir koruyucu bir madde. Toksik, alerji ve kanserle ilişkili. Bu konuda detaylı bilgiyi firmadan almak lazım tabi.
?Trisodium salt of Methylglycineacetic Acid; büyük ihtimalle ticari bir ürün olan Trilon M Liquid. Tetraaodium EDTA yerine kullanılan çevre dostu bir şelatlayıcı olarak lanse ediliyor. Sanırım bu üreten firmanın yorumu. Bu kimyasalla ilgili detaylı araştırma henüz yapılmamış.
⚠️Bu kimyasalı araştırırken şunu fark ettim; bir marka Vegan olabilir, hayvanlar üzerinde test yapmamış olabilir. Ama formülünde kullandığı ithal kimyasallar hayvanlar üzerinde test edilmiş olabilir. 

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Bebek Saç ve Vücut Şampuanı

Baby’s Green Organik Aloe Veralı Bebek Saç ve Vücut Şampuanı ??‍♀️
?ICEA ve The Vegan Society organik sertifikalı bir ürün.
?Organik olarak Mersin Suyu, Aloe Vera, Portakal Yağı içeriyor.
?Gliserin bitkisel.
?Cocoamidopropyl Betaine; Coco ve Betaine kısmı doğal olmasına rağmen sentetik bir işlemle üretiliyor. Alerji, egzema, cilt ve göz tahrişi, rosa yani gül hastalığı yapabilir. Kanserojen Nitrozaminler ile kontamine olma riski var.
?Sodium Benzoate; Sodyum Benzoat konusunu araştıracağımı belirtmiştim. Mikrobiyal aktivitesi sebebiyle cildi tahriş etme riski var. Askorbik asit ile bir araya geldiklerinde Benzen oluşabiliyor. Ama bu konu hala tam çözülebilmiş değil. Kozmetiklerde kullanılan bazı maddeler bile Benzen halkaları içeriyor, surfaktanlar ve bitki bazlı katkı maddeleri. İki madde arasındaki durum içeceklerde daha iyi ortaya konabiliyor ama kozmetiklerdeki risk henüz tam anlamıyla kanıtlanmamış
?Potassium Sorbate; alerji yapabilen maddelerden. ?Sodium Cocoamphoacetate; gizli güvenli konsantrasyon sınırı olan maddelerden. Coco-Glucoside, Glycerin, Lactic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Phenethyl Alcohol da kullanımı kısıtlı maddelerden. Göz tahrişi yapabilen Ethylhexylglycerin de mevcut.
❗️Daha önce pek çok kez belirttim, bir kimyasalın bitkiden elde edilmiş olması onu sağlıklı yapmıyor. Sadece sentetik olanlara nazaran risk oranı daha düşük. Bitkiden elde edilen o kimyasalı nasıl yiyemiyorsak vücudumuza kullandığımızda ufak da olsa bir zararı olacaktır. Ki kozmetiklerde yıllarca kullanım ve birikim konusunda araştırmalar yapılmamıştır.

1 Yorum

  1. Yeliz Eylül 3, 2021

    Ne kullanalım o zaman? Biraz da kullanilmasini önerdiğiniz markaları liste yapsanız iyi olurdu

    Yanıtla

Yorum Yap

Your email address will not be published. Required fields are marked *