Arama...

İnceleme

Güneş Kremleri Hakkında

Paylaş

Eveet yine kesin yargılara varılamayan bir konu; GÜNEŞ KREMLERİ ?

?Hawaii; mercan resiflerini tehlikeye attığı için, Oxybenzone ve Octinoxate içeren güneş kremlerini yasaklayan, ilk ülke olmak üzere.
?Ewg, 1400’den fazla kremi test etmiş. Sadece %5’i güvenlik standartlarını karşılamış, %40’ından fazlası cilt kanserine potansiyel katkıda bulunmuş.
?Sprey olanları solumanın daha tehlikeli olduğu söyleniyor. Zaten kullanırken eşit dağıtılmadığı için de işlevsiz görülüyor.
?Markalar, SPF değeri konusunda da yanıltıcı bilgiler sunuyormuş. Zaten yüksek SPF’li kremlerin daha fazla kimyasal içerdiği biliniyor. Tabi SPF değeri de tam bir muamma; içerikteki maddeler tamamen belirlenmesine engel olabiliyor. Aynı kremi birkaç kere test ettiklerinde her defasında farklı SPF değeri bulunmuş. Bu konuda cilde sürülen miktar da çok etkili.
?Güneş Kremleri, çoğu açıdan hala tam konumlandırılamamış. Bilim dünyası bile ikiye ayrılmış durumda. Kimisi gereksiz bulup, markaların oyunu güneş yanığı dışında bazal hücreli karsinom ya da melanomlara karşı hiçbir faydası yok diyor. Kimisi hayır cilt kanserine karşı etkili diyor. Bazılarına göre vücudun D vitamini üretme kabiliyetini engelliyor. Kimisi yüksek SPF kullanınca daha fazla güneşte kalıyor ve daha çok zarar görüyorsunuz diyor, kimisi hayır yüksek SPF kullanın diyor. Kimine göre ise bazı kimyasal güneş kremleri, orta derecede güneşe maruz kalmaktan daha fazla risk taşıyor.
Ben kendi açımdan şu kararları aldım:
?Güneşten gerektiğince uzak dur, örtme seçeneğini kullan.
?Vücudu içten destekle, inflamasyonu arttıran yiyeceklerden uzak dur.
?En fazla SPF 30, nano olmayan Çinko Oksit içeren, mineral bir güneş koruyucu ya da doğal seçenekler kullan. Ve yararlı olacak minimal seviyede sür..
☄️Dünyanın en büyük Çinko Oksit tedarikçisinin, nano olmayan deyip nano satışı yapması da aklımda yer etmedi değil..
❗️Sizler bu konuda ne düşünüyor ve neler yapıyorsunuz ?
#biyokimyageranne#guneskremi#güneşkremi#biyokimyageranneguneskremi#sunprotection

View this post on Instagram

Eveet yine kesin yargılara varılamayan bir konu; GÜNEŞ KREMLERİ ? ?Hawaii; mercan resiflerini tehlikeye attığı için, Oxybenzone ve Octinoxate içeren güneş kremlerini yasaklayan, ilk ülke olmak üzere. ?Ewg, 1400’den fazla kremi test etmiş. Sadece %5’i güvenlik standartlarını karşılamış, %40’ından fazlası cilt kanserine potansiyel katkıda bulunmuş. ?Sprey olanları solumanın daha tehlikeli olduğu söyleniyor. Zaten kullanırken eşit dağıtılmadığı için de işlevsiz görülüyor. ?Markalar, SPF değeri konusunda da yanıltıcı bilgiler sunuyormuş. Zaten yüksek SPF’li kremlerin daha fazla kimyasal içerdiği biliniyor. Tabi SPF değeri de tam bir muamma; içerikteki maddeler tamamen belirlenmesine engel olabiliyor. Aynı kremi birkaç kere test ettiklerinde her defasında farklı SPF değeri bulunmuş. Bu konuda cilde sürülen miktar da çok etkili. ?Güneş Kremleri, çoğu açıdan hala tam konumlandırılamamış. Bilim dünyası bile ikiye ayrılmış durumda. Kimisi gereksiz bulup, markaların oyunu güneş yanığı dışında bazal hücreli karsinom ya da melanomlara karşı hiçbir faydası yok diyor. Kimisi hayır cilt kanserine karşı etkili diyor. Bazılarına göre vücudun D vitamini üretme kabiliyetini engelliyor. Kimisi yüksek SPF kullanınca daha fazla güneşte kalıyor ve daha çok zarar görüyorsunuz diyor, kimisi hayır yüksek SPF kullanın diyor. Kimine göre ise bazı kimyasal güneş kremleri, orta derecede güneşe maruz kalmaktan daha fazla risk taşıyor. Ben kendi açımdan şu kararları aldım: ?Güneşten gerektiğince uzak dur, örtme seçeneğini kullan. ?Vücudu içten destekle, inflamasyonu arttıran yiyeceklerden uzak dur. ?En fazla SPF 30, nano olmayan Çinko Oksit içeren, mineral bir güneş koruyucu ya da doğal seçenekler kullan. Ve yararlı olacak minimal seviyede sür.. ☄️Dünyanın en büyük Çinko Oksit tedarikçisinin, nano olmayan deyip nano satışı yapması da aklımda yer etmedi değil.. ❗️Sizler bu konuda ne düşünüyor ve neler yapıyorsunuz ? #biyokimyageranne #guneskremi #güneşkremi #biyokimyageranneguneskremi #sunprotection

A post shared by İlkay Korkmaz (@biyokimyageranne) on

Yorum Yap

Your email address will not be published. Required fields are marked *