Arama...

İnceleme

Magic Pad İçerik İnceleme

Paylaş

Magic Pad’i arkadaşım Rukiye’den öğrenmiştim. Kanken çantasını güzel temizlediğini söyleyince aldım, renginden ötürü benim çantamı biraz kötü yaptı ??‍♀️ Neyse bir takipçim boya lekeleri için kullandığını söyleyince denemek istedim. Bütün lekeleri geçirdi ? Sonra bulaşık makinesinin dışında olan ve hiç çıkmayan çiziklerde denedim onları da yok etti. Zarar da vermedi yüzeye (bazı yüzeylerde kullanılmaması ve ufak bir bölgede test edilmesi öneriliyor). Masayı silerken yüzüm yandı biraz ama psikolojik olabilir diye geçiştirdim, ellerime bir şey yapmadı. Şuanki aklım olsa eldivensiz dokunmam. Kutusunda hiçbir içerik bilgisi yoktu, sizinle internette bulduklarımı paylaşayım:

“Formaldehit-melamin-sodyum bisülfit kopolimeri adı verilen bir bileşik.” Formaldehit çok kafa karıştırıcı; çoğu kişiye göre bu bileşikte toksik etkisi yok!?!
“Teknik olarak, malzemeye ses geçirmez panellerde ve diğer yalıtım türlerinde de bulabileceğiniz melamin köpük denir.”
“Melamin (2,4,6-triamino-s-triazin);
dicyandiamide, hidrojen siyanür veya üre’den üretilebilir. Üre, daha sonra melamin oluşturmak için reaksiyona sokulabilen siyanürik aside ayrılır. En önemli reaksiyonu, formaldehit ile yüksek moleküler ağırlıklı melamin-formaldehit reçineleri oluşturmasıdır.”
“Melamin; aminoplast veya esnek olmayan, katı bir plastik, sadece formaldehit veya fenol ile polikondensasyon ile oluşturulur, ancak çapraz bağlı melamin moleküllerinin bir ürünüdür. Ve üreticilerin bunun aynı madde olmadığını iddia etmek için kullanabileceği tek argüman budur.”
“Tek başına formaldehit tehlikeli ve bazen ölümcül olabilir; cildi tahriş eder, iç dokuyu korozyona uğratır ve hatta kansere neden olabilir. Ancak melamin ile karıştırırsanız, sonuç bu toksik etkilerin nötralize edildiği sert bir reçinedir.”

Bileşikteki maddelerin çok yüksek sıcaklıkta ayrıştığını okudum MSDS’te.
“Sülfit modifiye köpükler daha az stabildir ve belirli koşullar altında formaldehit yayabilir.”


İçeriği yazmayan bir şeyi alıp kullandığım için kendime kızıyorum. Evet mucize yarattı ama aklımda hep şüphe kalacak, arkasında zararlı maddeler bıraktı mı acaba diye.

View this post on Instagram

Magic Pad’i arkadaşım Rukiye’den öğrenmiştim. Kanken çantasını güzel temizlediğini söyleyince aldım, renginden ötürü benim çantamı biraz kötü yaptı ??‍♀️ Neyse bir takipçim boya lekeleri için kullandığını söyleyince denemek istedim. Bütün lekeleri geçirdi ? Sonra bulaşık makinesinin dışında olan ve hiç çıkmayan çiziklerde denedim onları da yok etti. Zarar da vermedi yüzeye (bazı yüzeylerde kullanılmaması ve ufak bir bölgede test edilmesi öneriliyor). Masayı silerken yüzüm yandı biraz ama psikolojik olabilir diye geçiştirdim, ellerime bir şey yapmadı. Şuanki aklım olsa eldivensiz dokunmam. Kutusunda hiçbir içerik bilgisi yoktu, sizinle internette bulduklarımı paylaşayım: “Formaldehit-melamin-sodyum bisülfit kopolimeri adı verilen bir bileşik.” ??Formaldehit çok kafa karıştırıcı; çoğu kişiye göre bu bileşikte toksik etkisi yok!?! “Teknik olarak, malzemeye ses geçirmez panellerde ve diğer yalıtım türlerinde de bulabileceğiniz melamin köpük denir.” “Melamin (2,4,6-triamino-s-triazin); dicyandiamide, hidrojen siyanür veya üre'den üretilebilir. Üre, daha sonra melamin oluşturmak için reaksiyona sokulabilen siyanürik aside ayrılır. En önemli reaksiyonu, formaldehit ile yüksek moleküler ağırlıklı melamin-formaldehit reçineleri oluşturmasıdır.” “Melamin; aminoplast veya esnek olmayan, katı bir plastik, sadece formaldehit veya fenol ile polikondensasyon ile oluşturulur, ancak çapraz bağlı melamin moleküllerinin bir ürünüdür. Ve üreticilerin bunun aynı madde olmadığını iddia etmek için kullanabileceği tek argüman budur.” “Tek başına formaldehit tehlikeli ve bazen ölümcül olabilir; cildi tahriş eder, iç dokuyu korozyona uğratır ve hatta kansere neden olabilir. Ancak melamin ile karıştırırsanız, sonuç bu toksik etkilerin nötralize edildiği sert bir reçinedir.”??Bileşikteki maddelerin çok yüksek sıcaklıkta ayrıştığını okudum MSDS’te. “Sülfit modifiye köpükler daha az stabildir ve belirli koşullar altında formaldehit yayabilir.” İçeriği yazmayan bir şeyi alıp kullandığım için kendime kızıyorum. Evet mucize yarattı ama aklımda hep şüphe kalacak, arkasında zararlı maddeler bıraktı mı acaba diye ?? #biyokimyageranne

A post shared by İlkay Korkmaz (@biyokimyageranne) on

Yorum Yap

Your email address will not be published. Required fields are marked *